Filter by:

Clear All

Jackor

Vid första anblicken ser det ut som en helt vanlig allvädersjacka. Men vid en olycka blåses den inbyggda airbagen blixtsnabbt upp och skyddar nacke, bröst, rygg och svanskota. Du pressar sedan ur luften, monterar en ny kolsyrepatron och fortsätter att köra.

Som hojåkare är du en oskyddad trafikant, och om olyckan är framme beror utgången i hög grad på vilka skydd du använder. Vi har vant oss vid integralhjälm och ryggskydd, och nu kommer mc-kläder med inbyggd airbag.

Allvädersjackan med inbyggd airbag fungerar precis som din vanliga allvädersjacka – den håller dig varm och torr. Men om du skulle bli påkörd eller gå omkull av annan anledning skyddar jackan inte bara mot asfaltssår, den fixerar även nacken samt skyddar bröstkorgen, revbenen, ryggen och höftben/svanskota med hjälp av luftkanalen som blåses upp på mindre än 0,25 s. Du kan återanvända krockkudden hur många gånger som helst så länge inte själva luftblåsan skadas. Återställningen utför du enkelt själv, det enda som behövs är en ny kolsyrepatron.

Jackorna finns i olika färgställningar och är vattentäta eller vattenavstötande beroende på modell, vissa har löstagbart foder eller kan omvandlas till en väst genom att ta loss ärmarna. Som tillbehör finns bl.a. ryggskydd och bröstplatta.

Våra jackor kommer kommer från Hit-Air, som sedan 1998 tillverkat airbagvästar och -jackor för mc-körning och sedan 2003 för ridning. Totalt har över 400.000 västar och jackor sålts världen över, de används bl.a. av många poliskårer.

Jackorna finns i olika modeller, storlekar och färger, och de kan om du så önskar fås med kompletterande rygg- och bröstskydd. Vi hjälper dig gärna att hitta rätt modell och storlek - tveka inte att ta kontakt!

Sort by
Display per page
Filter by price
Filter by attributes
  • Currently shopping by:
  • Modell: Upprätt/bakåtlutad körställning